Έφη Κουτσομητροπούλου

Έφη Κουτσομητροπούλου

R&D Manager ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ

H Ευθυμία Κουτσομητροπούλου είναι Διπλ. Χημικός Μηχανικός απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με υποτροφία Έρευνας και Ανάπτυξης ΕΙΤΧΗΔ για έρευνα στον τομέα των πολυμερών.  Έχει παρακολουθήσει post graduate courses στο FITR, του Reading University σχετικά με την Ασφάλεια των Τροφίμων. Έχει πολυετή εμπειρία στον χώρο των τροφίμων και παράλληλα διατηρεί ερευνητική συνεργασία με φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διαθέτει εργασιακή εμπειρία σε θέσεις ευθύνης και Δ/ντικές θέσεις με αντικείμενο τη Διασφάλιση Ποιότητας, την Έρευνα & Ανάπτυξη νέων προϊόντων καθώς και το marketing στις εταιρείες ΜΕΒΓΑΛ, CRETA FARMS και ΔΩΔΩΝΗ. Από τον Φεβρουάριο του 2022 κατέχει τη θέση της Υπεύθυνης Product Innovation-R&D της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ. Η εμπειρία της περιλαμβάνει ακόμα τη διαχείριση και υποστήριξη ερευνητικών προγραμμάτων, την καταγραφή πατεντών, τον οργανοληπτικό έλεγχο, τη εφαρμογή νομοθεσίας τροφίμων και labelling καθώς και την πλήρη ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων από την αρχική ιδέα έως την τοποθέτησή τους στο ράφι. Είναι εγγεγραμμένη στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, στον Πανελλήνιο Σύλλογο Χημικών Μηχανικών καθώς και στη Διεπιστημονική Εταιρεία Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων. Τέλος, συμμετέχει στην ομάδα εργασίας ΣΕΒΤ για τις επισημάνσεις και τη νομοθεσία για τη διατροφή ως συντονίστρια, καθώς και στην ομάδα εργασίας ΕΒΕΘ για τη διαμόρφωση προτάσεων βελτίωσης νομοθεσίας σχετικά με τα δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας στο πλαίσιο του έργου IPMED. Έχει συμμετάσχει σε πολλά  επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες με ομιλίες και δημοσιεύσεις.